Digitale Fotografie Opleiding

Geeft inzicht in digitale fotografie

Nieuws

Photoshoppen is een werkwoord!

donderdag 24 februari 2011

Het werkwoord Photoshoppen kent inmiddels bijna iedereen, maar dat Photoshop bestaat uit verschillende programma’s is niet bij iedereen bekent. En wat je nu eigelijk kunt met al die verschillende programma’s weet ook niet iedereen.

Photoshop CS 5

De uitgebreide versie Photoshop CS is een vergaand fotobewerkingsprogramma welke zo veel mogelijkheden kent dat er maar weinig mensen echt alle mogelijkheden efficiënt weten te benutten. Het programma bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar en is elk jaar steeds verder uitgebreid. Maar veel mensen werken nog met de functies van vele jaren geleden en benutten niet de nieuwste technologieën die de software heeft.

Photoshop Elements 9

Photoshop Elements het “kleine broertje” bestaat ook al vele jaren en is een veel beperktere en goedkopere versie. Maar beperkt wil niet zeggen dat je iets te kort komt. Het programma heeft meer mogelijkheden dan de meeste fotografen zullen gebruiken en beschikt ook nog eens over een archiefsysteem waarin je de foto’s efficiënt kunt terug vinden. En dat is nu juist weer iets wat de Photoshop CS niet heeft.

Photoshop Lightroom 3

Lightroom is een heel nieuwe aanpak in het verwerken van foto’s. Het programma is efficiënt in het binnenhalen, archiveren en het bewerken van foto’s. Verder kan de software eenvoudig de resultaten presenteren in bijvoorbeeld: contactsheet, website’s en slideshows. Het bewerken van foto’s met Lighroom 3 gaat buitengewoon veel sneller als in Photoshop CS en de mogelijkheden zijn uitgebreider als menigeen vermoed. Een prima programma voor fotografen die een optimaal resultaat willen in zo min mogelijk tijd.

Uiteraard geven wij cursussen in deze verschillende versie van Photoshop. Kijk op ons cursusprogramma of email ons voor een privé cursus op maat.

photoshop

< Vorige I Volgende >

Uitleg over de moeilijke woorden, techniek en afkortingen vindt je op de pagina Techniek!

WaalWeb Webdesign © 2010 – powered by Site Optimizer

Voor deze pagina moet u javascript aan hebben staan!